Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Welke opleiding vind je het meest interessant?



Naar brochures
Als je kiest voor een opleiding Horeca & Facilitair bij het ROC van Flevoland, dan ga je voor een afwisselende baan. Geen dag is hetzelfde in het vak waar de klant koning is. Ben je servicegericht, flexibel, stressbestendig en weet je van aanpakken? Heb jij een passie voor lekker eten? Dan beschik jij over de juiste ingrediënten voor een geslaagde carrière in de horeca.

Kok

Kan je in de keuken je creativiteit kwijt? Presteer je het beste onder druk en kun je ook nog goed met mensen omgaan? Je kunt bij ons verschillende koksopleidingen volgen: voor de beginnende kok, een kok die meer de leiding wil nemen of zich wil specialiseren tot een kok op topniveau. Bij de opleiding Gespecialiseerd kok benutten we de kennis en ervaring van Peter Lute en zijn chefs in workshops en masterclasses. 
Lees verder

Manager/Ondernemer horeca

Wil je leiding geven in een hotel of restaurant? Of je eigen horecaonderneming starten? Ben je gastvrij, flexibel en een aanpakker? Kies dan voor de opleiding Manager / Ondernemer Horeca. Je leert hoe je succesvol een horecabedrijf kunt runnen. 
Lees verder

Hospitality

Ben jij gastvrij en behulpzaam? Kun je goed met mensen omgaan, hou je van lekker eten en wil je graag in een restaurant of hotel werken? Dan is hospitality echt iets voor jou. Je ontwikkelt je tot een klantvriendelijke gastheer of gastvrouw die alles weet over eten en drinken. 
Lees verder

Facilitaire dienstverlening

Steek je graag je handen uit de mouwen en houd je van afwisselend werk? Ben je altijd bereid om iets voor een ander te doen en kunnen mensen op je rekenen? Dan ben jij de onmisbare duizendpoot waar veel bedrijven en instellingen naar op zoek zijn. 
Lees verder

Studenten vertellen

Hoe is het om een opleiding Horeca bij het ROC van Flevoland te volgen?

» Rick vertelt over de opleiding Zelfstandig Werkend Kok
» Robin, Solange en Elodie vertellen over de opleiding Ondernemer/Manager Horeca

Lees verder

Meer weten?

Wil je een dagje meelopen met onze opleidingen? Dat kan! Kijk op Ikkiesmbo voor alle mogelijkheden.

Lees verder

Waarom Horeca & Facilitair bij het ROC van Flevoland?

  • Bij zowel de opleiding Zelfstandig Werkend Kok als Zelfstandig Werkend Gastheer / -vrouw bieden we een gecombineerde leerweg aan. De fijne kneepjes van het vak leer je in het eerste jaar intensief op school (BOL). In het tweede en derde jaar pas je ze vakkundig in de praktijk toe (BBL)
  • Horecastudenten krijgen masterclasses van verschillende professionals. 
  • Je kunt ook een versnelde opleidingsroute bij MBO College Almere volgen, zodat je in kortere tijd een mbo 3-diploma kunt halen. Speciaal bedoeld voor studenten die verder willen leren in hun vakrichting en al veel vakkennis hebben door hun mbo 2-diploma
  • Met een niveau 4 opleiding kun je doorstromen naar het hbo, zoals de Hogere Hotelschool.
  • Met het diploma Horeca op zak heb je goede kansen op de arbeidsmarkt.
Lees verder

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
  • Colleges
  • Niveau
  • Duur
  • Leerweg
Entree
Entree
Leerweg BOL/BBL
Niveau 1
Facilitair Medewerker (Luchthaven)
Facilitair Medewerker (Luchthaven)
Leerweg BOL
Niveau 2
Gastheer / -vrouw
Gastheer / -vrouw
Leerweg BOL
Niveau 2
Gespecialiseerd Kok
Gespecialiseerd Kok
Leerweg BBL
Niveau 4
Kok
Kok
Leerweg BOL
Niveau 2
Manager / Ondernemer Horeca
Manager / Ondernemer Horeca
Leerweg BOL
Niveau 4
Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Medewerker Facilitaire Dienstverlening
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Zelfstandig Werkend Gastheer /-vrouw
Zelfstandig Werkend Gastheer /-vrouw
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Zelfstandig Werkend Kok
Zelfstandig Werkend Kok
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
  • 3
  • 1
    • 1
    van 1
  • 6